Dagwaarde auto

Bereken snel hoeveel je auto nog waard is

Online een schatting van de dagwaarde van je auto opvragen

Benieuwd hoeveel je auto waard is en wat je er echt voor kunt krijgen? Klik dan op de kentekenknop. Mocht je de auto willen verkopen dan weet je precies hoeveel je er voor kunt krijgen.

Dagwaarde van een auto

De dagwaarde van een auto wordt onder anderen bepaald door de leeftijd en de kilometerstand van de auto. Vanzelfsprekend zijn er nog verschillende andere factoren die bepalend zijn voor het berekenen van de dagwaarde van een auto. Het merk en type van de auto spelen hierbij natuurlijk ook een rol evenals de nieuwprijs van de auto. Heb je een 4-wielaandrijving, airco, cruisecontrol, climate control, panoramadak of andere opties, dan kunnen deze ook invloed hebben op de dagwaarde. De dagwaarde zal afnemen naarmate de auto ouder wordt of wanneer de kilometerstand toeneemt. Ook wanneer er roest of gebreken zijn dan kan dit de waarde beïnvloeden.

Particuliere kopers

Particuliere kopers hechten tevens ook waarde aan de technische staat en het gepleegde onderhoud. Zit er een onderhoudsbeurt en nieuwe APK op de auto dan verkoopt deze natuurlijk een stuk makkelijker. Dit heeft niet direct effect op de dagwaarde. Ook de tijd van het jaar kunnen een rol spelen. Een auto met open dak, dus een cabrio, heeft in de zomer meer waarde dan in de wintermaanden wanneer het een stuk kouder en minder zonnig is.